Ti årsavtale med Nordre Follo kommune om utvikling av sykkelpark

Postet av Jørgen Kosberg Feldt den 6. Okt 2024

Follo SK har høsten 2024 inngått en ti-årsavtale med Nordre Follo kommune til utvikling av sykkelpark på Bøleråsen, en milepæl for klubben i utviklingen av sykkeltilbudet for klubbens medlemmer, store som små. Under er det mer informasjon om området og første steg med å utvikle området. De første "spadetakene" skjer i høst, sett av noen timer lørdag 26/10-24 for bli med å utvikle tilbudet i klubben.


Om sykkelparken

Erik Kay og Morten Dehli Andreassen har i lengre tid jobbet  med å kartlegge ulike områder, snakke med politikere, kommunen og andre interessenter for å lande på området rundt Bøleråsen skole og Bølerkollen. I slutten av september så ble 10 års avtalen signert mellom Nordre Follo kommune og Follo SK. Utover høsten og vinteren så jobbes det videre med å få på plass en 30 års avtale for området.


For Follo sykkelklubb er det viktig at sykkelparken kan benyttes til egenorganisert lek, et sted hvor klubben kan ha fellestreninger og andre klubbarrangementer og ikke minst arrangere Kalascup. For barn/ungdom i alderen 6-16 år vil sykkelparken bli et viktig samlingspunkt, men området vil selvfølgelig være et tilbud til alle aldersgrupper.


I prosessen har Follo sykkelklubb vært i dialog med skolen og FAU som er veldig positive til tiltaket. Det er viktig å presisere at dette ikke skal gå på bekostning av andre brukergrupper og det skolen og nærmiljøet benytter området til i dag. Vi håper at dette er noe som kan bli brukt både av skolen, SFO og i egenorganisert lek på fritiden.


Områdene klubben har fått er et veldig godt utgangspunkt for å utvikle sykkelparken. Området har etablerte stier og store åpne områder som kan utvikles med ferdighetselemener. 


Bølerkollen

Området for sykkelparken tar utgangspunkt i enga som ligger rett nord for Bøleråsen skole, område 1, som blir et naturlig "sentrum" for sykkelparken. Videre vil sykkelparken ta utgangspunkt i etablerte stier på Bølerkollen, område 2.

Bølerkollen er plassert inn mot Sørmarka slik at sykkelparken vil være et veldig fint startpunkt for stisykling videre innover i Sørmarka.


Løyper

Som et utgangspunkt for løyper har det blitt skissert opp tre løypealternativer i tråd med sykkelforbundets retningslinjer.

- grønn for de minste aldersklassene

- blå for de eldre barna

- rød for ungdom og voksne


Elementer

I område 1 rett nord for Bøleråsen skole skal det utvikles ulike ferdighetselementer som hopp, kuler og doserte svinger.


Første steg med å utvikle området

Når avtalen nå er inngått så er vi gang med første steg for å utvikle området. I all hovedsak så jobbes det med tre hovedlinjer

1. Finansiering. Klubben har allerede en betydelig sum tilgjengelig via Sparebank stiftelsen som gir oss et svært godt start punkt. Videre så jobbes det med søknad om spillemidler og fri til det lokale næringslivet om støtte til etableringen av sykkelparken.

2. Hjelp fra stibyggere. Klubben er i dialog med flere firmaer som tlbyr tjenester for å utvikle sykkelparker, og har til hensikt å inngå avtale med en av disse for å få hjelp til å bygge ferdighetselementer.

3. Den første utviklingen av området. Klubben vil komme i gang med å gjøre de første grepene med å utvikle området. Allerede i høst vil det bli invitert til dugnad for å legge til rette for en fin start på sesongen 2025. I området rundt Bølerkollen (område 2) vil det være behov for noe rydding av stier, kvisting og merking av traseer. På enga  ved Bøleråsen skole (område 1) vil vre behov for å åpne opp traseer og rydde i den viltvoksende enga. Sett av lørdag 26/10-24 for de første "spadetakene"


Vi gleder oss til å komme i gang med sykkelparken!



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.