Jotunheimen rundt?

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 20. Mar 2010

Vi er en gjeng syklister fra Frøy, Follo og Rye som har syklet Jotunheimen rundt i en årrekke, og vi ønsker å invitere med andre syklister som kunne tenke seg å oppleve det beste av Vestlandsnaturen på sykkelsetet. Vi sykler ikke for å vinne, men tar oss god tid til å nyte turen i løpet av de 16-16,5 timene vi bruker, og stopper på alle mat stasjoner

Jotunheimen Rundt - Bli med oss på Norges flotteste turritt - i turtempo

Jotunheimen Rundt er utvilsomt det flotteste turrittet som arrangeres i Norge, og alle syklister med respekt for seg selv burde en gang ta seg tid til å delta. Rittet er 46 mil langt og går fra Lærdal til Sogndal. På turen forseres ca 5000 høydemeter fordelt på tre fjell. Det er matstasjoner ca hver 5’te mil, og rittet avsluttes med velfortjent grillfest i Sogndal.

Vi er en gjeng med syklister fra Frøy, Follo og Rye som har syklet denne turen fast i en årrekke, og vil gjerne invitere med andre syklister som kunne tenke seg å oppleve det beste av Vestlandsnaturen på sykkelsetet. Vi sykler ikke for å vinne, men tar oss god tid til å nyte turen i løpet av de 16-16,5 timene vi bruker, og stopper på alle matstasjoner.

Rittet starter i Lærdal kl 21:00 om kvelden fredag 9.7 og man er raskt inne i Filefjell. Etter forsering ned andre siden fortsetter rittet gjennom Valdres til Fagernes, hvor vi snur Nordover mot Beitostølen. Etter en liten matbit går rittet videre til Valdresflya, der vi passerer toppen rundt soloppgang, som er en fantastisk opplevelse. Etter Flya fyker vi nedover i lange utforkjøringer mot suppeservering ved Lemonsjø, som er siste stopp før de ”beryktete” utforkjøringene ned til Våggå. Her opplever man gjerne å se 90 km/t på speedometeret (for de hardbarkede). Fra Våggå kjører vi videre til gryterett i Lom, før vi tar fatt på de bratte bakkene opp Sognefjellet og ventende vafler med rømme og syltetøy. Nedfarten fra Sognefjellet oppleves som fortjent, og turen utover langs Sognefjorden kan være fantastisk i solskinn. Siste strabas før ankomst i Sognal heter Hafslobakken, og innebærer 9 km kontinuerlig stigning på i alt 500 høydemeter. Litt svett om solen steiker,… Fra Hafslo er det imidlertid kun kort vei igjen til Sognal og grillmat.

De fleste av oss reiser over til Vestlandet på Torsdag og tar en overnatting før rittstart på fredag. Rittet avsluttes lørdag ettermiddag, og vi vil anbefale overnatting til Søndag på grunn av at det ikke er tilrådelig å kjøre rett til Oslo etter 16-17 timers sykling. Man trenger imidlertid ikke følge dette opplegget. Når det gjelder overnatting, finnes det flere mulige løsninger som omfatter telt, hytter på Filefjell og hotell i Sogndal, Vi har ikke avklart hytteplasser helt enda, men vil komme tilbake til dette nærmere rittet. Dersom du er interessert i å bli med oss, ta kontakt med: trond.jensen@statnett.no. Mer informasjon om rittet og påmelding finnes på www.jotunheimenrundt.com. Til sist, vi må ta forbehold om været da sognefjellet i tett snødrev ikke er å anbefale. Været de siste 4 årene har imidlertid vært fantastisk.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.