Uoffisielt klubbmesterskap i langrenn

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 20. Mar 2006

Etter at det tidligere i vinter ble antydet at Hans Fredrik (HF) led av kronisk svikt i treningsmoralen og enkelte gikk så lang som å antyde at hans hegemoni som ”kurvekonge” var forbi, viste han seg igjen som Follo SKs sterkeste.

De som følger Follo SK tett, skjønte nok tidlig at noe var i gjerde da HF erklærte at Birken var uoffisielt klubbmesterskap i langrenn, og alle med ambisjoner skulle melde fra til han. Som eneste Follo-rytter i 1. pulje, hadde HF et visst favorittstempel, men allerede i puljen bak kom Martin og Amund med planer om å presse hverandre mot nye høyder.

Lenger bak i puljene fantes også Tor Gunnar, Håvard, Erik og Thomas. Startskuddet går, og løperne køer ut av stadion. Med -6 grader og faste spor kommer alle seg fint av sted med godt feste og bra glid. Allerede før Skramstad ser vi dog de første som stanser for å smøre om, for temperaturen stiger i takt med pulsen oppover fjellet. Amund kommer litt langt bak i starten og sliter med å forsere mens han ser Martin manøvrere seg elegant fram i feltet og bli borte opp over bakkene. Ved Skramstasetera har Hans Fredrik koblet grepet og ligger hele et og et halt minutt foran Martin, med Amund halsende kun få sekunder bak. Over Dølfjellet blåser det kraftig motvind, og Amund føler seg på hjemmebane. Han legger inn ett ekstra gir, og tankene går til Johan Museeuw der han fosser frem på vifta. Ved Kvarstadammen har ledelsen til Hans Fredrik krympet til 26 sekunder, og Martin har seilt litt akterut. Lenger bak i feltet sliter de andre gutta.

Tor Gunnar som startet dagen med å snakke i den store telefonen etter at svigerfar brukte grillkrydder på havregrøten til fordel for kanel, har innsett at dette ikke er hans dag og bestemmer seg for å ta seg over fjellet på billigs mulig måte. Håvard derimot er overmodig etter Vasaen og åpner det remmer og tøyler kan holde; det går som det må, og kjempesmellen er et faktum allerede før Skramsta. For Amund som var i så bra driv over Dølfjellet, er rullgardina i ferd med å gå ned, og på Midtfjellet har han begynt å tale i tunger. Kun det at han treffer på en gammel kompis som han greier å henge seg på til Sjusjøen, hindrer den helt store kollapsen, men her avgjør HF Birken til sin fordel. Med tiden 3.23.25 sikrer han seieren med Amund på 3.25.07 og Martin på 3.31.21 (pers med 5 minutter). Ingen av de andre gutta kommer under 4-timersgrensa.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.