NM MTB Maraton

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 5. Jul 2006

Kristian Johansen inn til andre plass under NM MTB Maraton på Skeikampen. Les mer om Follo rytterne.

Kristian Johansen (arkiv)

Lørdag 1. juli ble Bukkerittet arrangert. Dette rittet var i tillegg til å være et vanlig turitt, NM i maraton for senior, og NC maraton for junior.

Til å være et maratonritt var dette en usedvanlig tung og teknisk løype, og man tilbrakte minst like mye tid på tekniske knotestier som på grus. Løypa var 80 km lang og man fikk mer enn god nok tid på å slite seg ut, så her gjaldt det å åpne fornuftig. Fra Follo Sykkelklubb stilte Gjertrud Bø i kvinner senior, Christian Sandstø i menn senior, Kristian Johansen og Dag Martin Holten i menn junior.

Gjertrud fant først ut på torsdagen før rittet at hun ville sykle NM maraton.  Hun stilte derfor til start uten å ha ladet opp til rittet. Dette merket hun godt under veis, og det gikk litt tungt den første halvdelen av rittet. Men Gjertrud trivdes godt på de krevende stiene og fikk etter hvert opp farten. Gjertrud kom i mål som nummer 5, på tiden: 04.15. Suveren vinner ble Lene Byberg.

Christian Sandstø hadde kjørt gjennom løypa noen dager før, og var klar over hvor tungt det kom til å bli. Christian startet fornuftig og kjørte seg sakte men sikkert oppover på resultatlistene. Men etter å ha kjørt i ca to timer  fikk han hammer'n, beina ville ikke jobbe og pulsen dalte fra 175 til så vidt over 155. Siste delen av rittet gikk derfor i trim tempo og han ble passert av en god del ryttere, deriblant Kristian Johansen som fikk en luke på 6 min i løpet av de siste 40. minuttene. Christian kjørte de 80 km på tiden 03.31, noe som holdt til en 31 plass. Vinner ble Håkon Austad.

Kristian Johansen åpnet etter eget utsagn alt for hardt og fikk sure ben. Junior klassen startet samtidig med senior og da er det fristende å starte i samme tempo. Kristian lå langt bak i hele løpet inntil siste mila hvor Kristian kjørte inn alle utenom vinneren Jan Fredrik Grue. Sterk innsats når vi tenker på at Kristian satser på rundbane. Tid i mål 3:26.

Dag Martin Holten var klar over hvor tung løypa var, og startet i et fornuftig tempo og kjørte seg under rittet oppover på resultatlistene. Teknikk er ikke Dag Martin (eget utsagn :-) sin styrke, noe som resulterte i et par solide tryn, men det var ikke verre enn at det gikk an å sykle videre. Dag Martin punkterte ca 6 km før mål, kløna noe voldsomt med ventiler og slanger (igjen etter eget utsagn :-), og tapte ikke ubetydelig med tid og plasseringer. Dag Martin kom i mål på tiden 03.50, noe som holdt til en 7. plass. Dag Martin satser på maraton cupen og med stor kjørestyrke kan han utvikle seg til å bli "Follos svar på Geir Lien".