Sterk sykling av Aleksander og Kristian under NM/UM

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 30. Jul 2006

Aleksander Heen og Kristian Johansen på pallen under NM/UM i terrengsykling i Hafjell!

Aleksander

Søndag 16. juli arrangerte Hafjell Friride klubb NM/UM i terrengsykkel rundbane i Hafjell. Rittet ble arrangert i samme område som utfor-NM dagen før og dermed var det duket for en løype med harde stigninger og tøffe utforkjøringer. I stekende hete måtte rytterne klatre 170 høydemeter pr. runde før de fikk en morsom og krevende utforkjøring inn til runding ved midtstasjonen i Hafjell. Både senior/junior og ungdomsklassene kjørte samme løype.

Follo SK hadde 11 ryttere til start. I aldersklassen 13-14 år ble Aleksander Heen nummer tre. Aleksander vant spurtoppgjøret om den siste pallplassen etter sterk sykling i de siste utforkjøringene mot mål. Aleksander har ellers hatt en jevn god sesong og ligger på andre plass sammenlagt i Scott Cup.

I menn junior gjorde Kristian Johansen igjen et flott løp og syklet inn til andre plass, bare slått av Jahn Fredrik Gruve fra Kristiansand CK. Kristian Johansen leder forøvrig Norges Cupen for junior og har hatt en sterk sesong som første års junior. Dag Martin Holten ble nummer 8 i den samme klassen.

I jenter 13-14 ble Heidi Lesteberg og Ida Knudsen Wennerberg h.v. nummer 5 og 6. Flott syklet av jentene som er de yngste i klassen.

I menn senior deltok Christian Sandstø. Christian åpnet fornuftig og syklet seg inn til en 12. plass i årets NM. Første plass og kongepokal gikk til Anders Hovdenes, Drammen CK/Team Høydahl.

For de yngste klassene 10-12 år ble det arrangert ungdomsleker hvor Tobias Antonsen deltok. Tobias har fått fart på sykkelen denne sesongen og gjorde en flott innsats.