Norgecupen i terreng

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 27. Sep 2006

 
Kristian Johansen og Jan Fredrik Grue, henholdsvis nummer 1. og 2. i årets Norgescup.

Søndag 10. september var det avslutning i Holmenkollen for årets Norges Cup i terreng. Follo SK sitt sterkeste kort var igjen Kristian Johansen som gikk helt til topps i juniorklassen. Kristian vant også suverent rundbanecupen sammenlagt.

Flere gode resultater av Follo SK ryttere i årets Norges Cup!

Kristian Johansen vant suverent rundbanecupen med fem tellende seire i juniorklassen. Dag Martin Holten ble sammenlagt nummer seks i rundbane og nummer fire i maraton blant juniorgutta.

Christian Sandstø første år med satsing i seniorklassen har også gitt resultater med en 12. plass sammenlagt i rundbane. Sterkeste resultat var på hjemmebane med en 5. plass.

Gjertrud Bø ble nummer to blant seniorjentene i rundbanecupen, kun slått av Maria Kalnæs. Ja, og i Veteranklassen ble Lars Birger Nilsen nummer to.

Scott Cup oppsummering med bilder er også på gang....

 

Her følger noen tanker fra årets sesong fra gutta:

Hei!
Sesongen har gått litt opp og ned. Den startet veldig bra, god form og toppresultater. I sommer mistet jeg litt form, vanskelig å si hvorfor men vinteren har ikke vært optimal og kanskje litt hard trening gjorde meg sliten og dårlig. Jeg vant ikke NM fikk "bare" sølv, og etter det gikk ikke det noe særlig bedre. Men jeg var heldig og fikk kjøre EM som gikk i Italia noen uker etter NM. Der var det selvsagt veldig høyt nivå på rytterne, og jeg kom et stykke bak.
Birkebeinerrittet gikk heller ikke som planlagt, men jeg kom meg heldigvis over. Plasseringen og tiden var dårligere enn i fjor, og det er ikke veldig morsomt. 
Etter sommeren og mot høsten har jeg vunnet veldig lite, men etter litt ro vant jeg heldigvis siste løpet i rundbanecupen. Det var selvfølgelig veldig morsomt!   

Hilsen Kristian Johansen

Hei, sender en oppsummering av sesongen!
Dette var første sesongen hvor jeg hadde trent en del på rulle i løpet vinteren, og jeg følte meg egentlig ganske godt forberedt til sesongstart.
Hovedmålet for sesongen var å få sammenlagt resultat i både NC rundbane og maraton. Sesongen åpnet til meg å være ganske bra, og jeg var bare en tapt spurt unna pallen under NC i Marikollen. Formen var stigende og jeg gikk for første gang helt til topps i et Scott cup ritt. Under NM i maraton var jeg egentlig ganske langt fremme, helt til jeg punkterte og trillet i mål til en 7. plass. NM rundbane var et av sesongens store mål, men dagsformen var elendig, og jeg syklet inn til en 8. plass. Hele høstsesongen har vært preget av konstant sykdom av forskjellige slag. Jeg fullførte alle NC rittene, og fasiten ble 4. plass i NC maraton og 6 plass i NC rundbane.

Mvh Dag Martin

Sesongen 2006 begynte med ett kanon opphold på Mallorca. Treningssamlingen var en opplevelse av de sjeldne. Etter ett lite uhell i Sverige tidlig i sesongen måtte jeg stå over det første NorgesCup rittet på Skullerud. Kneet kom seg og første rittet på norsk jord 06 ble Follorittet. Der satt Amund og jeg i det avgjørende bruddet. I siste kneika sa beina takk for seg og krampe stoppet den sykkelturen. Under NC Lørenskog kom jeg igjen i slaget og lå lenge på en 8. plass, dette i takt med målsettingen for sesongen. Ett lite uhell på siste runden gjorde at jeg mistet noen plasser men et lovende resultat for neste år. Videre ble det en del maraton og andre ritt utover sesongen. Under NM rundbane hadde jeg ett av årets løp, kjørte kontrollert og målrettet mens jeg passerte favoritter som Håkon Austad & Co. På nest siste runde kom den mystiske krampa og jeg ble stående i bakken i snaut to minutter mens tre av mine argeste konkurrenter gjennom året passerte. Jobbet med beina og satte meg som mål at slik skulle det ikke ende. Jeg kjørte inn alle tre og fikk en luke på minuttet. Det ble med 12 plassen.

Etter NM fikk jeg ett lengre avbrekk med sykdom, og gikk glipp av birken som var ett av årets store mål. Men fikk allikevel vist de eldre i klubben at terrenggutta har noe å kjøre med på landeveien, da jeg tok fellesstarten i klubbmesterskapet. De eldre gutta var mer rutinerte på tempoen, noe som skal jobbes med til neste år, da blir det no mersey. NC i Drøbak, arr. av Follo gikk glimrende. Stilte til start med ett slitent kjede, Hadde byttet kjede før NM men tydeligvis gått noen km. etter det. En BOC rytter lå helt i ryggen på meg i det jeg kom inn på siste 200m. Kjede hang seg og jeg måtte bare konstatere at der røyk 4. plassen. Men det ble en 5. plass 1,5 min bak vinneren som er det sterkeste jeg har gjort til nå i ett NC ritt.

Etter en oppsummering av sesongen må jeg si meg fornøyd med første året med satsing på sykkelfronten. Utviklingen går en vei og målrettet trening gjennom vinteren vil gi nye resultater til våren. Har allerede bestilt billett til Mallorca og kan nesten ikke vente.

Hilsen Christian Sandstø

 

Kristian Johansen ved runding i Holmenkollen

 

Christian Sandstø over brua mot Gratishaugen, Holmenkollen

 

Dag Martin Holten ved runding, Holmenkollen

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.