Scott Cup avslutning og oppsummering

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 3. Okt 2006

Aleksander på pallen

Søndag 10. september i Holmenkollen var avslutningen for årets Scott Cup. Flere gode resultater av Follo ryttere også i år!

I de aldersbestemte klassene fikk Aleksander Heen en klar andre plass i M13-14 sammenlagt. Aleksander har hatt en jevn sesong med blant annet en seier og tre andre plasser i Scott Cup.  I UM på Hafjell kom Aleksander også på pallen med en flott 3. plass.

I K13-14 ble Heidi Lesteberg nummer fire og Ida Knudsen Wennerberg nummer syv sammenlagt. Heidi har hatt en sterk sesong og kan skilte med tre pall plasseringer i Scott Cup. Heidi vant også KM i Brummundal. Ida har også syklet meget jevnt og bra i Scott Cup. Ida deltok også i KM og tok sølvplassen. Neste år er jentene eldst i sin klasse og da skal det bli vanskelig å være konkurrent J

I M11-12 ble Tobias Antonsen nummer ti i sammendraget etter jevn og fin sykling i alle åtte rittene. Tobias har i løpet av sesongen utviklet seg, noe vi ser på tråkket og teknikken. Vi tror Tobias kommer sterkt neste sesong.

Martin Bye Westgård begynte først å sykle i våres. Han har vært ivrig på treninger og Scott Cup. Sammenlagt ble han nummer trettifem i M11-12, men vi er sikre på at han kommer sterkere neste sesong.

I M15-16 ble Stig Ole Gundersen nummer syv, Espen Knudsen Wennerberg nummer elleve, Christian Westgaard nummer tolv og Jørgen Hellevig nummer tjuesyv i sammendraget. Stig Ole satser en del landevei og viser styrke på gruspartiene, men det hindret han ikke i å ta andre plassen i den tekniske løypa på Skullerud i våres! Espen har syklet jevnt hele sesongen og liker seg hvor det ikke blir for teknisk, noe klasseseieren i årets Bockstensturen vitner om! Christian har også syklet jevnt i årets Scott Cup. Når vi tar i betraktning at det er langrenn han satser på i år er vi spent på hvordan årets skisesong kommer til å bli. Han er i hvert fall observert oftere på rulleski enn sykkel J. Jørgen Hellevig har deltatt på nesten alle Scott Cup rittene. Han liker best teknisk sykling og er kjempeblid når treningen går på knotete stier.

Vi får også nevne at Kristian Johansen ble suverent nummer en med fem seire i juniorklassen. Kristian vant jo også årets Norges Cup (se egen sak). Yngve Høiseth ble nummer åtte sammenlagt i juniorklassen. Yngve har vært trener for de yngste denne sesongen, noe vi i klubben har satt stor pris på! Dag Martin Holten vant i tillegg Scott Cup rittet på Langsetløkka.

I sport ble Lars Birger Nielsen nummer tre og Ståle Eklund nummer fem i sammendraget. Vi utfordrer flere voksne til å delta neste sesong.

I K-senior gikk også Gjertrud Bø helt til topps på hjemmebane i Drøbak.

Totalt har trettito Follo ryttere deltatt i et eller flere Scott Cup ritt i år (20 på flere enn to ritt). Tretten ryttere totalt, hvor av ni under 17 år, har deltatt på seks eller flere ritt. I klubbsammendraget for deltagere under 17 år kom Follo SK på en 5. plass. Det er nok noe svakere enn forrige sesong så vi får satse på flere deltagere neste år.