Fine blanke bolter

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 14. Des 2006

Er du av typen som bryr deg om utseendet på sykkelen din? Det er ikke noe å være flau over, det er mange som har det sånn. Det som derimot er flaut er rustne bolter!
Løsningen er å bytte stygge rustne bolter med fine blanke. På Grünerløkka ligger Zacchariassen Jernvare de er kjent for et digert utvalg av skruer og bolter i løs vekt. Ta med den gamle bolten og la dem finne en ny rustfri til deg. Ikke er det dyrt heller. 

Hvilken er det morsomst å ha i topplokket på stemen sin?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det blir derimot dyrere å bytte ut en vanlig stålbolt med en lettere spesialbolt i titan eller aluminium. På bildet ser vi en rusten billigbolt og en fin, blank og lett erstatningsbolt i titan. Det har den fordelen at det ikke ruster og er bare 60 % av vekten til stål. (Som om det spiller noen rolle.) Enda lettere er aluminumsbolter. De veier ca 1/3 av stålbolter men er vesentlig mindre sterke. Det er derfor ikke så mange steder aluminium kan erstatte stål i bolter. Sjekk med leverandøren av boltene hva de kan brukes til. For kunnskap og tilgang på fine bolter i titan og aluminium kan man kontakte Frode Nilsen mangeårig Follomedlem og eier av FN-Sykkel.
Spør man pent er det kanskje en klubbrabatt å hente?

Bonustips! Dette er helt unødvendig og bare noe man gjør for å jåle sykkelen sin. Gåkke no fortere vett!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.