Follorittet med deltagerrekord og løyeperekord i såpeglatt ritt

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 14. Mai 2007

 

Follorittet ble søndag 13. mai arrangert for 4. gang. Løypa går på lite trafikkerte veier i kulturlandskapet i Follo og er 78 km langt. Vi var litt uheldig med været men allikevel deltagerrekord for rittet som har fått et godt rykte for løype og arrangement blant sykkelklubbene.

Resultater Follorittet 2007 (endelig)

Søndag 13. mai stod vel 150 ryttere fra 25 klubber til start. Follo SK fikk mye skryt for godt gjennomført arrangement og spesielt ble den gode servicen med følgebiler/motorsykler og vakter i alle større kryss godt mottatt. Det er viktig med god sikkerhet fra arrangøren sin side.

Rittleder Tormod Lysenstøen kunne fortelle at han var godt fornøyd med dagen, men er overrasket og litt skuffet over at det ble så mye velting. Det var altfor mange som måtte stå av etter å ha slått seg eller fått skade på sykkelen. Regnvær og mye pollen gjorde veibanen glatt, og det virker som det er mange som ikke husker hvor forskjellig friksjon det er på tørr og våt asfalt, sier rittlederen. Spesielt ille var det i sentralkrysset i Ås, hvor minst 12-15 ryttere skled og veltet i rundkjøringen. Ingen alvorlige skader, men noen skrubbsår å rengjøre for Røde Kors.

Feltet lå lenge samlet, med flere mindre brudd som ble kjørt inn, men mellom Hølen og Vestby ble det avgjørende bruddet etablert. Det ble kjørt hardt i front, og feltet klarte aldri å ta igjen utbryterne. Mellom Vestby og Garder klarte noen enkeltryttere å støte seg opp til de som var i brudd, så det var totalt 8-9 mann som satt med i finalen, og spurtet om seieren opp den avgjørende bakken til mål.

Vinner av pulje 1, for de aktive mellom 16 og 39 år, David Støre, BOC på ny løyperekord 1.57.11. Kun noen få meter bak fulgte Follo SK sin egen landeveistrener Amund Riiser.

Follo SK hadde flere damer til start. Landeveissykling er ikke bare for gutta, noe mange la merke til under søndagens ritt. Vinner av dameklassen ble Sissel Vien fra Follo SK.

Vinner av pulje 2, menn over 40 år, ble Ståle Eklund Follo SK.

 

David Støre, BOC vinner 16-39

 

Ståle Eklund vinner 40+

 

Tormod informerer før start

 

Sisse Vien, Nina Øye, Anita Jansen og Karin Johansen

 

Espen Knudsen Wennerberg og Petter Gustafsson

 

Frøy gutter før start

 

Stig Ole Gundersen

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.