Dekkreparasjon

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 15. Mai 2008

Det kan være skikkelig ergelig å få en rift i det nye dekket sitt! Det kan ofte repareres.

Rifter i sideveggen på dekk er alltid kjedelig. Som oftest går de ikke helt gjennom og ruinerer alt. Hvis dekket fortsatt holder sammen men har fått en blubbe med utstikkende tråder kan det sannsynligvis reddes.

Du kan fikse riften i sideveggen på dekket ditt slik:
ta pakkteip av den typen som ikke strekker seg. Lim tre eller fire lag over hverandre i en lengde på 10-12 cm. Vask innsiden av dekket så tapen kleber og lim den fra midt på rullebanen og ca 1 cm forbi kanten av dekket og opp på utsiden.

Monter og blås opp, men ikke superhardt, trim den bliten av tapen som nå er synlig på utsiden av felgen til "passelig kort". Ta superlim, som anbefalt i et annet tips, av den tynneste typen og lim gjentatte ganger med små mengder på utsiden av riften så limet suger seg inn i "dekkfibrene" og stopper vidre opprevning. Dette bør holde til dekket er utslitt. Pump til vanlig trykk og tenk på at du nettopp sparte 500 kroner!

Jeg har til og med brukt denne metoden med hell på racerdekk og kjørt over tusen kilometer på det etterpå uten problemer før det var på tide å bytte.

Dekk som har sprukket helt er det mulig å forsøke å redde på tilsvarende måte. Lim Gaffatape på innsiden av sprekken. Sy igjen sprekken med den sterkeste tråden du finner Jeg har brukt eksotisk rund flettet superfiber-fiskesene. Sy gjennom gaffatapen også når du lukker sprekken. Bruk superlim på tråden, på fibrene i sprekken og på knutene på sytråden. Tape på innsiden av sømmen så den ikke gnager på slangen.

Den siste metoden er det bare flaksen og størrelsen på riften som avgjør om du kan reparere eller om du må kaste dekket. Er det et favorittdekk er det verd å prøve, er det et halvslitt greit-nok-dekk er det like greit å bytte til nytt.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.