Terrengrapport fra Mjølby

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 21. Mai 2007

Mjølbyrittet er tradisjon for en del norske ryttere, i år 4 fra Follo, Gjertrud Bø, Heidi Lesteberg, Christian Sandstø og Kristian Johansen samt ryttere fra Tønsberg og Drammen.

Mjølbyrittet 27-28 april.

Mjølby er for dem som ikke er så godt kjent et sted i Sverige, omtrent halvveis mot Stockholm og så ca 10-12 mil rett sørover.

Vi hadde forventninger til våre etter åpningen i Kattegattouren i denne mer tekniske løypa som dette var. Etter en god natts søvn, var man denne gangen relativt tidlig ute ifht det som var tilfellet helgen før dette for enkelte. Point taken, OK!

Heidi var først ute av våre, start kl 9 i klasse F 13-14.  Med heiagjengen på plass så dro Heidi til fra start på ganske tunge gir, og lå store deler av løpet på en fin-fin og ganske klar 2. plass ved 1. varvning. Etter hvert begynte hun å kjenne det og Sara Andersson klarte å ta henne igjen helt på slutten. Heidi kom inn på en 3. plass og pallen! Grattis! Til neste gang må vi bli enda bedre til å få opp frekvensen, så kommer nok ennå bedre resultater.

Nestemann ut var Kristian Johansen i H-junior. Han skulle få gleden av å kjøre mot hele den svenske junioreliten og bla. mot han som vant WC- åpningen for juniorer i Belgia, Mattias Nilsson. Svenskene hadde ytterligere 2 mann i H-junior i Belgia hvor begge disse kom inn blant topp 15. Kristian har trent en del på høyere åpningstempo til årets sesong, og det ser ut som dette gir positive utslag.  I fjor kom han omtrent sist ut i starten, i år som 4. mann inn i skogen der løypa blir smal.
Det så lovende ut. Etter ca en halv runde lå han på samme plassen men avstanden hadde øket noe til tet. Stod og ventet på at han skulle dukke opp til varvning, men den ene etter den andre kom uten at han kom. Omsider kommer det en kar ruslende med hodet bøyd og en sykkel med flatt forhjul. Det holdt nesten en runde før han måtte melde "DNF" til dommeren. Det mest positive med løpet var nok at han hang med betraktelig bedre i starten og at han som endte opp på 2. plass her i Mjølby ble banket sist helg i Kattegat! Det er definitivt noe på gang. Mattias Nilsson vant imidlertid rittet klart, mens omtrent halvparten i klassen måtte bryte pga teknisk svikt.

Gjertrud og Christian startet omtrent samtidig i hhv D-elite og H-elite og det skulle kjøres 4 & 6 runder. Christian skulle få møte bla. en av verdens beste U-23-ryttere; Mattias Wengelin.  Starten gikk greit og Christian omtrent midt i feltet. Mattias dro ifra sammen med tre andre og fikk bra luke bakover.
Unge Sandstø hadde fylt på med mer luft i hjula, så han unngikk punktering. Han kjører et sterkt løp, spiser og drikker det som blir servert og det holder til en solid plassering og et gjennomført godt løp. Blir nummer 17, vel 12 min etter vinner Mattias Wengelin.

Gjertud antok at hun ble nummer 4-5 på forhånd, og etter hvert som løpet hennes utviklet seg, så det ut til at tipset skulle holde. Grei konkurranse og kom inn som nummer 4, ca 9min etter vinner som ble Alexandra Engen som vel er første års U-23 rytter.