Landeveisgruppa avslutter vårsesongen med stil med Klubbritt og Veteran NM.

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 30. Jun 2008

Landeveisgruppa fortjener sommerferie etter en hektisk periode med Lillehammer - Oslo (se egen sak under nyheter), Klubbritt og Veteran-NM. Les her hvordan det har gått......

Klubbritt

Tirsdagen etter L-O avsluttet vi vårens treningsplan med Klubbritt. Her var det not en gang høy fart og beinhard konkurranse. Vår tidligere spurtkonge Hans Fredrik Bråten tok 15 minutters spurten mens Amund Riiser greide 30 minutteren. Mot slutten ble det mer dramatikk, det så lenge ut som Jonas skulle snyte sprinterne, men en runde før mål ble han hentet og Anders Christiansen vant som han pleier. Så bar det ned på Egon for mat og drikke, hvem som vant her vites ikke.

Veteran NM

Enkelte ville ikke innse at det var sommerferie og stilte til start på Vet-NM på Nesodden. Dette ført til en 2. plass til Sissel Vien i K-40-49 og 5. plass til Sam Drage i M 60-64.

I klassen M 30-39 stilte Follo med 3 ryttere som skulle kjøre 4 runder av ca 30 km. På 2. runden angrep follorytterene etter tur og Amund var den som kom seg løs. Sammen med en rytter fra Mosjøen dannet de dagens TV-brudd og fikk over en runde i front før de ble hentet ca 40km før mål. Dessverre punktert Bjørn Håvard Evjen med en runde igjen. På siste runden var det veldig avventende, Joachim og noen få andre ryttere prøvde seg noen ganger men det var tydelig at mange hadde høye tanker om egne spurtegenskaper. Dette førte til favorittseier til Aleksander Kjær og Amund ble beste follorytter på 13.

God sommer så ses vi på trening og ritt til høsten.