Innføringskurs landeveisykling start tirsdag 13. april 18:00

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 12. Apr 2010

Vi gjentar tidligere suksess, og ønsker alle interesserte velkommen til å lære mer om hvordan landeveissykling foregår. Målgruppe er både nybegynnere og du som har syklet en del fra før, og det er ikke krav om medlemskap.


Follo Sykkelklubb arrangerer i våres kurs i landeveissykling. Kurset går over 3 tirsdager i april og tar sikte på å gi deltagerne en innføring i det å sykle tryggest mulig og effektivt i gruppe på landeveien. Kurset passer for ryttere av begge kjønn fra 16 år og oppover. Målgruppen er folk som er interessert i landeveisykling som mosjon/treningsform. Det er ingen forutsetning at du har syklet mye tideligere, men også folk som har trent mye alene eller i små grupper vil ha godt utbytte av kurset. Vi vektlegger teknikk mer enn kondisjon.  Kurset er gratis og åpent for alle, både medlemmer og andre.

Innhold:

  • Tirsdag 13. april: Litt teorisnakk med fokus på sikkerhet, hvordan kjøre i større grupper. Vi tar en rolig tur som gruppe, og introduserer deltakerene for ”rullekjøring”
    (hvordan kjøre effektiv som større gruppe) 
  • Tirsdag 20. april: Mer rulle. Innføring lagtempo
    (hvordan kjøre mest effektivt som liten gruppe) 
  • Tirsdag 27. april: Rulle/Lagtempo + Svingteknikk/ritteknikk

Alle dager prøver vi å spe på med litt teori om emner som; sikkerhet, holdninger, ansvar, trafikk, sittestilling, luftrykk, vedlikehold osv.

Oppmøte er på Hebekk skole kl. 18.00 og det varer ca 90 minutter hver gang.

Kontaktperson;
Lars Knutsen, lars.knutsen(at)inmeta.com, 90796344


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.