2. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 2. Des 2010

Her finner du et bittelite men ganske pent tips for teknologifans på landeveien

Noen er glade i å se alt på en liten skjerm. Da blir det en del sensorer på sykkelen. Etter hvert har ledninger blitt byttet ut med trådløs forbindelse. Men det er fortsatt masse strips involvert i å feste disse sensorene. Strips kan med fordel forsvinne for å få en ryddigere sykkel.

Kadensfølere bruker en sensor på ramma og en magnet på krankarmen. Denne sitter ofte i en plastkladd som er festet med nettopp strips. Ikke bare er de ganske stygge, men de kan også gnisse mot skoen og falle av eller komme ut av stilling.

Bytter man hele kladden ut mot en liten, men superkraftig neodym-magnet som sitter på pedalakslingen er det hele usynlig, og derfor mye penere! Magneten på bildet må jeg innrømme at kom fra en oppslagstavle på et kontor jeg måtte vente alt for lenge. For de som har bedre moral finnes magnetene på Clas Ohlson til 59 kroner for ti stykker.

 


Disse sitter dønn fast på pedaler med stålaksling, og også på mine med rustfri aksling. Men har du jåla deg med titanakslinger, ja da får du tåle den estetiske backlashen av strips på krankarmen. Eller muligens vurdere å la være å få tråkkfrekvensen opp på computeren.

Bildet over viser magneten på plass, og dessuten at røde Speedplaypedaler ikke er røde særlig lenge.





Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.