6. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 6. Des 2010

Gi din partner på to hjul en spabehandling i adventstida!

Matt, slitt og skjoldete. Det er ikke pent uansett om det er partneren på to hjul eller den på to bein vi snakker om. Partneren på bein får du ta ansvaret for selv. Mens den med hjul tipser vi om her.

Nesten alle sykkelrammer har en form for lakk til beskyttelse mot elementene. Karbon, aluminium og stål trenger alle å vernes mot påvirkning av fuktighet, salter og andre skumle stoffer. I tillegg bruker selvsagt produsentene lakk til å få sykkelen til å se fjong, tøff og rask ut. Og vi ønsker vel alle en tøff, fjong og ikke minst rask sykkel.

Derfor er det greit å gi ramma en skikkelig dyprens og massasje. Vask den som du pleier, eller helst litt grundigere om du er som snittet. Plukk av løse deler som sete, hjul og ta vaiere og bremseslanger løs fra festene sine. Finn fram en fille og sitrusbasert rensemiddel Finn en komfortabel arbeidsplass med godt lys. Gnikk vekk alle de inngrodde flekkene så ramma blir helt ren. 

Så er det tid for massasje:

Det er ikke viktig hvilket merke polish du bruker. Alt til bil er helt fint til sykkel også. Følg bruksanvisningen og ikke spar på hverken poleringsmiddel, kluter eller tida du bruker. Resultatet er like overraskende hver gang. De mest slitne og ripete rammer skinner som nye. Riper du grøsset før av er nå mindre skjemmende. De er nå kun tegn på at sykkelen blir brukt til det den skal brukes til. Som en bonus blir sykkelen mye lettere å vaske fremover. Bruker du sykkelen hele året er to ganger fint. Høst og vår. Ellers kan du ta den en gang i løpet av vinteren så den er fin til våren.

Mens du holder på med vask, gnikking og polering er det en annen kjempeviktig ting du må gjøre samtidig. Sjekk hele ramma, men særlig i nærheten av sveiser, skjøter og overganger mellom metall og karbon etter sprekker. Potensielt farlige sprekker er lette å oppdage på en ren ramme i godt lys. De er nesten umulige å se under møkk i en mørk garasje. Finner du sprekker så IKKE lat som om de går vekk av seg selv. Det eneste som skjer med en sprekk er at den blir større. Kontakt forhandler eller importør for å få vite hva du må gjøre. 

Bonustips:
Duftlys og rolig musikk setter en ekstra spiss på spa-behandlingen.








Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.