13. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 13. Des 2010

I går var det regnbukse, i dag er det tørr(ere) på beina.
Husk hva moren din pleier å si!


Holder du deg tørr på beina, holder du deg frisk samtidig. Under sykling er det veldig lett å fryse på tærne. Stive sko og fartsvind gjør det vanskeligere å holde på varmen. Dagens tips gjør ikke mye i det store bildet. Men for de dagene det bare er fuktig i mosen er det verd den beskjedne kostnaden og innsatsen.

Alle sykkelsko har skruer for å feste klossen under såle. Skruene er gjennomgående og gir en lett vei for fuktighet som igjen gir kalde tær. De fleste skomerkene har ikke noen tetting annet enn innersålen. Shimano gir med en tapebit, men det er det lengste de strekker seg på sommersko.

De doble slissene under sålen tetter du lett med silikon. Har du, som meg brukt skoene en stund og funnet den ideelle plasseringen er det viktig å få klossen tilbake på samme sted. Mine sko under har en plastsåle hvor klossene har presset seg inn. Har du hardere såle, f.eks av karbonfiber er det viktig å merke av klsssens plassering.


Så er det bare å tyte fullt av sikikon ned i slissene og trøkke klosssen på plass. Om det kommer i skruehullene er ikke særlig farlig. Det blir presset ut når du fester skrua. Skrap bort overflødig matriale. Sett skoene til tørk. Og det tar litt lengre tid før du blir bløt på beina neste gang. 


Bonustips!
17/12 2006 var adventstipset Vanntette sokker, kan leses i år også

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.