15. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 15. Des 2010

Leste du tipset i luke 14?
Trodde du at du visste det meste om å skru dyre deler etter det?
Dagens tips tar deg videre på veien mot å få en sikrere sykkel.


Momentnøklen i forrige luke er en fin ting. Og et presisjonsverktøy, noe man i følge enkelte mannfolk ikke kan få nok av. Men det er en ting til som det er veldig lurt å ha tilgjengelig ved montering av presisjonssykler og dyre karbon- og tynne aluminiums-deler.

Karbonmontasjepasta. Det er en en "gele" som inneholder bittesmå kuler. Disse gjør at friksjonen øker mellom delene, f.eks setepinnen og ramma. Da trenger man ikke skru til så hardt for at delen ikke skal glippe.

Eksempler på steder dette er greit å bruke er ved montering stem på gaffel, styre i stem, setepinne i ramme og setet i pinnen. Bruken er heller ikke begrenset til deler i karbon. Det funker like fint mellom metalldeler. Min boks har vart i flere år. Etiketten har falt av, og jeg husker ikke merket. Men montasjepasta, eller karbonpasta får man i sykkelbutikken. Jeg er sikker på at Sykkelboden har, eller skaffer kjapt om de leser adventskalenderen. En boks koster en 50-100 kroner og igjen, er den vel verd det.  


Bonustips!
Jeg har hørt troverdige personer sverge på at tannkrem fungerer like bra!
Det har jeg aldri testet selv. Men i nødstilfeller vet jeg at støv fra veikanten faktisk fungerer på setepinner som sklir. Setepinne blir aldri like fjong igjen, men det blir den ikke om den driver å sklir ned i seterøret heller, så det er ikke mye å tape.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.