17. Luke i adventskalenderen

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 17. Des 2010

I denne luka jobber vi hardt med å spare masse penger, tårer og frustrasjon.
Luke 17 er viet alvorlige ting


Frustrasjon og masse penger er ikke ukjent for syklister skulle jeg tro. Tårer kan det også være av og til. Noen ganger helt naturlig. Andre ganger bør dette unngås.

Det er dessverre kjeltringer over alt. Og kjeltringer vet at sykler er dyre og kan omsettes fritt. Dette gjør at noen lar seg friste en karriere som tyv. Tyver er som kjent dovne også. Om de slipper å trekke rundt i gatene med en diger boltkutter lar de det helst være. Kan stjælinga kombineres med en tur til hyggelige steder det serveres varme vafler og billig brus er det enda hyggeligere. I tillegg til karrieretyvene er det de som stjeler på grunn av at det er så lett. "Leilighet gjør tyv" sa farmor. Jeg kunne ikke skjønne det, for man måtte jo bo ett sted og bare det å bo i leilighet og ikke enebolig gjør vel ikke folk til tyver? Etter at jeg skjønte at leilighet her betyr mulighet har jeg passet på sakene mine.

På ritt er det ofte kø inne og oversiktlig ute. Da gjelder det at din sykkel ikke blir den aller mest fristende. Du kan selvsagt få noen til å passe på den for deg, men av og til er det uhensiktsmessig.
Tipset er altså å ta med en lås til ritt. Jeg bruker en enkel men bra kodelås fra Abus. Den har plass til et par sykler og et ganske stort tre på en gang. Fordelen med kodelås er flere. Du trenger ikke lete etter nøkkel når du skal hjem. Du kan la en kamerat få koden så han ikke trenger å finne deg for å få løs sin egen sykkel.

En lås som denne stopper selvsagt ikke karrieretyven med boltkutteren. Men det er litt drøyt å dra fram en boltkutter midt i køen for påmelding. Den stopper i alle fall nasking. Og det anser jeg som den mest sannsynlige måten å miste sykkelen sin på når man er på ritt.

Bonus!
Låsen passer på sykkelen der den henger på stativet på bilen, mens du kjøper en liten iskald cola på glassflaske inne på bensinstasjonen på vei hjem.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.