Merida MTB Marathon Hillerød 2011

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 4. Okt 2011

4 Follo ryttere deltok i helgens Marathon ritt i Hillerød. Stig Knutsen, Frances Burgess, Egil Antonsen og Graziella Mazza deltok i dette utrolig artige rittet som går på kryss og tvers i skogene rundt Hillerød.

 

Flere bilder her

Stig og Frances valgte å kjøre ned til Danmark fredag mens resten tok København ferja fredag kveld. Med på turen var også broder Jon Gravdal.

Vel fremme i Hillerød etter litt feilnavigering (ganske utrolig med både GPS og 3 som har vært der før) møtte vi på Stig og Frances som allerede var i sykkelklærne på vei ut for å teste deler av løypa. Vi andre var heller ikke sene med å skifte og komme seg ut. Knallvær med over 20 grader og en skyfri himmel. 2 timer lekte vi oss i Hillerød skogene før vi fant ut at krefter må spares til dagen etter. Turen ble avsluttet på torget med lunch og en kald pils.

Søndag og det er start for Merida MTB Marathon 2011. Egil, Stig og Jon sto klar i 103 km gruppa. En litt anonym kronprins var også i startfeltet.

Gutta kom seg greit ut fra start som går midt i sentrum av Hillerød og gjennom slottet før det bærer ut i Hillerød skogene. De som har vært der vet hvor mange stier og veier som går hit og dit og det var ikke mange stier som ikke ble benyttet. Det er en sløyfe på 103 km hvor man er maks 10 km i luftlinje vekk fra sentrum.

En halv time etterpå startet Graziella og Frances ut på sin runde på 47 km. Jeg kasta meg på sykkelen med sekken full av drikke. Iom at løypa slynger seg rundt er det lett å finne punkter man kan se dem flere ganger.

Artig var det å være tilskuer selv om jeg gjerne skulle deltatt selv. Det var bare blide fjes å se selv om endel var dyktig sliten på slutten. Imponerende å se eliten komme i en vannvittig fart, og enda mer imponert var jeg av brodern som kom kun 25 min bak. Han ble forøvrig beste norske og var selvsagt storfornøyd.

Alle gjennomførte med glans. Egil var storfornøyd selv med en liten "downperiode" midtveis. En cola etter 80 km gjorde susen. Stig var mellomfornøyd med sitt løp, men fullførte godt under 5 timer i denne løypa som ikke gir noe hvile underveis. Løypa veksler mellom tekniske stiparter til flytstier, bratte småkneiker og grus. Mye temposkifte og akselerasjoner.

Graziella debuterte i rittsammenheng i Hillerød. Til å være første ritt gjorde hun en god figur og havnet midt på treet. Frances var veldig usikker på egen form før rittet. Hun har hatt en dramatisk sesong etter et ublidt møte med asfalten tidlig i sesongen. At hun sykler inn til 12 beste dame er knallbra, og enda så hun ikke sliten ut i mål.

Kort etter målgang var det å pakke bilen med sykler og utstyr og kjøre til København og ferja hjem mens Stig og Frances ble igjen en natt til. En 3-retters middag med god rødvin og noen longdrinks satte prikken over i'en til en flott tur og en herlig sesongavslutning.

Satser på en ny tur neste år. Kan absolutt anbefales.

Resultater finner du her


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.