Perfekt vintertrening for landeveissyklister

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 9. Jan 2012

En tur til www.velodromen.se anbefales på det sterkeste.
Vi var fire fra Follo som var på kurs og trening i helgen.
Vi hadde skyhøye forventninger, men likevel var alle enige om at dette var mye morsommere enn vi hadde trodd.
Amund, Anders Ch, Erik og Håvard møttes på Bjoner kl 4.30 lørdags morgen (litt tildigere enn vanlig for lørdagsturer fra Bjoner). Anders stilte med SAAB'en som ble antatt best egnet for svenske veier. Etter drøyt 40 mil i bilen og en kort tissepause var vi i Falun sentrum rundt kl 10 og hadde tilstrekkelig tid til å finne velodromen og "fika lite" på en lokal kafé.

Nybegynnerkurset startet kl 11 og vi var en lett blanding av totalt 13 stk svenske og norske herrer. Det hele startet med 1 t teori og så var det utdeling og innstilling av banesykler (klikk for liten filmsnutt). Kursavgiften var 895 SEK og sykler var inkludert i prisen.
 

Vi startet pent med noen runder i sikkerhetssonen (vannet :-). Så var det opp på det lyseblå feltet. Neste skritt var opp i banen på rettstrekken, før det bar opp i svingene. Disse var dosert 50 grader, og det var mer som å sykle på en vegg enn et gulv. Vi ble også enige om at forskjellen var mindre fra 50 grader og opp til en 90 graders vegg, enn ned til et 0 graders gulv.
 
 

Vi kom så raskt i gang med lagtempo og andre kjempemorsomme øvelser hvor vi skulle ta en runde på feltet osv osv. Jari fra Stockholms-gjengen laget en film og blogg fra kurset.

Vi fikk kjørt noen litt konkurransepregede drag på slutten av kurset.
Her er en film fra en av de første 190meters testene. Dette var veldig gøy, og vi ga oss ikke før Amund hadde hull i buksen og tilhørende skrubbsår.

Etter noen timer sykling lørdag, ble det handling på Konsum og innsjekkning på Framby Udde. Dette var "rett borte i gata", og de hadde flotte små hytter til 1095 SEK pr natt.
Søndag ble det 3 timer sykling i en blandet gruppe av nybegynnere og drevene lokale syklister. Det var mye å lære når man skulle kjøre inn feltet med en runde og havnet i brudd med en dreven syklist fra Cykelgymnasiet. Vi fikk også en rekke andre øvelser og bryne oss på. Bl.a var det spennende når vi kjørte lagtempo med to lag i bredden på banen. Det at Roberto Vacchi var med oss på lagtempoen, ga oss jo også et ekstra poeng å skryte av når vi kom hjem igjen. Amund mente han Vacchi så meget sprek ut, så det er mulig han kan mer enn å kommentere sykkel på TV.

Det hele endte med en meget god stemning i bilen på vei hjemover.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.