Mosjonister møter eliten i Follorittet 2012

Postet av Follo Sykkelklubb (Gruppe) den 14. Mai 2012

Med ryttere fra to kontinental lag, eliteryttere, vinnerne fra de to siste utgavene av Follorittet og mange spreke mosjonister til start lå alt til rette for et skikkelig sykkelritt.

I pulje 1 rullet drøyt 120 ivrige ryttere ut fra GG hallen, men når de møtte motvinden langs Årungen roet det seg fort. Ingen var interessert i å bruke krefter i motvinden så hele feltet var samlet når det kom til bakken opp mot Togrenda. Her ble det satt fart fra bunn og på toppen ved Nordby var feltet sprengt i små-grupper. I teten var det liten vilje til å samarbeide og langs Årungen kom det stadig grupper opp bakfra. Det samme gjentok seg på den neste runden.
 
Langs Årungen 3. gang støtet et par ryttere, inkludert 2010 vinner Per Kristian Mørk, seg opp til et mindre brudd. Disse opparbeidet seg raskt et forsprang på hovedfeltet. I bakken sprakk det på nytt opp og det ble dannet en tetgruppe på ca 15 mann, som inkluderte blant andre fjorårsvinner Øystein S Fiskå og tidligere Follorytter nå kontinentallaget til Frøy, Jonas Orset. Denne gangen stopper ikke teten opp selv om de henter inn bruddet. Bak teten har det dannet seg en 10 mann sterk forfølgergruppe med de tre Follorytterene Jørgen Feldt, Kristian Johansen og Amund Riiser. Forfølgergruppen samarbeider godt for å hente inn teten og ikke bli kjørt inn av de bak.
 
På toppen av bakken siste gang støter fjorårsvinneren og får med seg to andre. Disse 3 kjører i fra og gjør opp om seieren. I finalen er Øystein klart sterkes. Han har tid til å rette på Frøydrakta og strekke hendene over hode i det han passerer målstreken som vinner av Follorittet for 2. gang på rad. Som i en skikkelig sykkelklassiker kommer rytterne til mål en og en eller små grupper. To minutter etter vinneren spurter Amund inn til 13. Jørgen til 17. og Kristian inn til 20. plass. I gruppene bak kommer det også inn mange fornøyde Folloryttere.

Mer i Østlandetsblad og hvordan ungdommen gjorde det finner du Her (Disse artiklene er arkivert i "Linker til ØB-artikler" under "Bilder og Arkiv" i hovedmenyen).


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.